Блог

Як відрізнити оригінал від фейку? Найбажаніші Rolex — лідер з підроблених годинників


Легендарний годинник Rolex асоціюється зі світом багатства та розкоші, а ще — це один із найбажаніших аксесуарів класу люкс. З цієї причини існує безліч підроблених годинників. Деякі репліки важко відрізнити від оригіналу, оцінити екземпляр можуть лише досвідчені фахівці. Навіть досвідчених дилерів можна обдурити підробленим годинником. Однак спробувати розпізнати фейк все ж таки можливо. Зверніть увагу на основні параметри.

Матеріал

Бренд Rolex використовує найкращу сталь «904L». Компанія також виготовляє власні сплави з дорогоцінних металів. Уважно подивіться на корпус. Якщо він кволий, краще відмовитися від покупки. Браслет, застібка, заводна головка — все має бути якісним, міцним та викликати довіру.

Також Rolex використовує сапфірове скло для циферблата, яке складно подряпати. Капніть на скло водою. Якщо вода зібралася в акуратну краплю — це сапфірове скло. На звичайному склі такого ефекту ви не помітите.

Корона


Відразу можна розпізнати копію, якщо не бачите на циферблаті знаменитої корони бренду. Rolex не виготовляє моделей без цього елемента логотипа. Вона також має бути вигравіювана на головці для заводу годинника.


Лінза


На оригінальному годиннику лінза опукла і збільшує дату у 2,5 раза. Фейкові Rolex зазвичай мають плоску лінзу, і цифри часом важко розрізнити. Якщо на годиннику, який ви розглядаєте, лінза плоска або треба приглядатися на дату дуже уважно, швидше за все, ви маєте справу з підробкою.

Задня кришка


За рідкісними винятками, Rolex не маркує задню кришку написами, логотипом або зображеннями. Якщо на задній кришці є гравіювання, слід звернутися до фахівця, навіть якщо решта деталей не викликає сумнівів у справжності.

Циферблат

Годинник Rolex — ювелірний шедевр, де все зроблено якісно та вивірено. Нерівні шрифти, патьоки, нерівномірний поділ — все це видає фейк-годинник і відрізняє від оригіналу.


До речі, в 2002 році Rolex почав мікротравлення логотипа корони в положенні «6 годин» на склі циферблата поруч із написом «Swiss made». Побачити її неозброєним оком неможливо, тому запасіться лупою.

Не обов'язково нести до експерта будь-який годинник. Від деяких можна відмовитись ще при первинному огляді. Але ці поради як «перша допомога».

Копії Rolex класу Люкс

Rolex найпопулярніший і найвідоміший годинник у світі, та й вартість моделей може становити кілька сотень тисяч доларів. Зрозуміло, логічно створювати копії люксового годинника. Найчастіше підробляють саме сучасні колекції Rolex Datejust та Rolex Submariner.

Існують настільки якісні репліки Rolex, що відрізнити звичайному покупцеві неможливо. Основним «творцем» якісної репліки є Китай. Хорошу копію можна придбати за 500-600 $, в Україні ж ціна збільшується на 100%. У нас репліка коштує 1000-1200 $.

Відрізнити підробку в цьому випадку зможуть лише професіонали, що знаються на годинниках цього бренду. Зрозуміло, справжні моделі Rolex не можуть коштувати так дешево, навіть за умови, що зовні вони виглядають добротно та досконало.


Годинник Rolex Oyster Perpetual Submariner Date оригінал коштує близько 30 000 $. У годинниковому ломбарді можна купити модель у відмінному стані за 22-23 тисячі доларів.

Якщо є бажання купити оригінальні Rolex не варто купувати з рук «лише сьогодні, і тільки для тебе». Краще використовувати перевірені маркетплейси, як Хроно 24 або годинникові ломбарди, які гарантують перевірену продукцію